Home Stemmen vaste artikelen
vaste artikelen

vaste artikelen

Waar en Hoe Plaats Ik Mijn Piano

 

De plaatsing van het instrument, bij voorkeur aan een buitenmuur (enkele centimeters van de muur) op zo groot mogelijke afstand van de verwarming (radiator) en er tevens op lettend dat het NIET in de zon staat.

Een HYGROMETER gemonteerd op de muur waar de piano staat geeft u inzicht in de luchtvochtigheid. Deze moet zich bij voorkeur bewegen tussen de 50% en 75%, maar mag NOOIT ONDER DE 45% komen.

Hierbij is het nog even nodig U erop te wijzen dat Uw hygrometer voor elk stookseizoen (oktober) opnieuw geijkt moet worden.

U kunt dit zelf doen en wel als volgt;

  1. neem een vochtige lap of zeem (niet druipend doch goed vochtig).
  2. Wikkel de hygrometer gedurende 20 minuten in deze lap.
  3. Open daarna voorzichtig de lap en kijk of de hygrometer op 95% staat.
  4. Is de vochtigheid hoger of lager dan 95% dan moet U d.m.v. de stelschroef (meestal achter of onderaan de meter) deze op 95% zetten. U moet erop letten dat U de lap zoveel mogelijk om de meter gewikkeld houdt, want deze loopt anders terug voor U de kans heeft hem af te stellen.Geef een klein tikje op de meter (hij kan dan nog iets verspringen)
  5. Zo nodig hierna punt 2 en 3 herhalen nu is echter 10 minuten voldoende.
  6. Hang de hygrometer weer terug.

U heeft nu weer een jaar lang een nauwkeurig aangegeven luchtvochtigheid in Uw kamer.
Als u nog vragen heeft neem dan gerust contact met ons op.

Piano en Vleugel transporten


Transporten van A naar B
Wij vervoeren uw instrument met veel zorg van A naar B. Hieronder verstaan wij het inpakken van het instrument op plaats A en het plaatsen in onze transsporter, het rijden naar plaats B uitladen en in de woning plaatsen op plaats B. Hier vallen geen trappen of treden onder. Transporten kunnen in overleg ook na 17.00 in de avond uren.

Trappen of treden
Tot 3 treden(van te voren vermelden) is normaal gesproken geen probleem, bij meer treden, een of meerdere trappen, moet overlegd worden of dit mogelijk is, of er getakeld kan worden, of er een lift is of een andere mogelijkheid.

Voor transport zijn er geen vaste prijzen, dit is afhankelijk van afstand, trappen of takelen standaard tot ongeveer 12 meter, etc. Wij doen U hiervoor gaarne offerte of verwijzen U indien nodig door naar een ander bedrijf.
Neem hiervoor dus gerust Contact met ons op.

Stemmen

Het stemmen van uw piano of vleugel, normaal 2x per jaar, minimaal 1x per jaar, is niet uitsluitend prettig voor uw gehoor maar draagt tevens bij tot het behoud van Uw instrument vanwege de controle en het reguleren die onze stemmer uitvoert.

Onze stemmer draagt zorg voor Uw instrument, dit is een belangrijke taak en vergt de nodige tijd( bij ons geen 30 minuten maar ongeveer 1 uur en een kwartier tot anderhalf uur). Hierbij wordt indien mogelijk de piano steeds op toon  a 440hz gestemd en worden kleine mankementen of onregelmatigheden (reguleren) verholpen. Zomers kan het instrument iets hoger en 's winters iets lager gestemd worden afhankelijk van het reageren van Uw instrument op de luchtvochtigheid, dit zijn echter kleine verschillen. Wij stemmen met een apparaat dat de stemming waarneemt op 1 honderdste hz nauwkeurig en controleren de stemming daarna op het gehoor. Is de afwijking van Uw piano of vleugel groter dan 3 hz op de 440hz norm dan kan het instrument niet goed gestemd worden. Dan wordt met U overlegd hoe dit op te lossen.  Als de stemming veel te laag is kan deze normaal gesproken in een keer door middel van een extra voorstembeurt (optrekken) toch goed getemd worden. De extra kosten voor het optrekken op deze manier zijn de helft van een reguliere stembeurt.

TARIEVEN.

Stemmen piano € 80,=
Stemmen vleugel € 85,=
Optrekken piano (in een sessie) € 40,=
Optrekken vleugel (in een sessie) € 40,=

Optrekken piano of vleugel in aparte stembeurt normale stemtarieven.

Voor het maken van een afspraak of nadere informatie neem contact met ons op.

 

 

 

 

Welkom op onze site

Een piano van Guus Arons, Leyser en Hermans of anderen voor ons geen probleem. Wij zijn een bedrijf gespecialiseerd in het onderhouden en repareren (restaureren) van piano’s en vleugels, gevestigd in Limburg te Sittard. Met meer dan veertig jaar ervaring streven wij ernaar Uw instrument in optimale conditie te houden of weer in een perfecte staat terug te brengen.
Kijk gerust verder rond.

Piano stemmen

Het stemmen van uw piano of vleugel, normaal 2x per jaar, minimaal 1x per jaar, is niet uitsluitend prettig voor uw gehoor maar draagt tevens bij tot het behoud van Uw kostbare instrument vanwege de controle en het bijreguleren door onze stemmer uitgevoerd.
Lees verder...Het bouwen van muziekinstrumenten is een vak

Een vak dat slechts door gekwalificeerde specialisten kan worden uitgeoefend. Dit geld in hoge mate voor pianorestaurateurs aan wie u uw instrument toevertrouwt. Geen wonder dus dat u slechts een handvol van deze vakmensen zult vinden, die zich specifiek op piano's en vleugels hebben toegelegd. Als ambachtelijke pianovakspeciaalzaak bent u bij ons aan het goede adres
Lees verder...Speelklaarmaken, revisie, restauratie

Niet alleen het reguliere piano onderhoud is voor Klavier een dagelijkse bezigheid, maar ook het speelklaar maken van Uw instrument, evenals ambachtelijke vakkundige revisie, restauratie. Tevens doen wij speciale projecten zoals o.a. Antieke instrumenten, Weense mechanieken, messing inlegwerk, politoeren etc. De opdrachtgevers van Klavier lopen uiteen particulieren, muziekleraren en scholen tot restauraties bestemd voor Amerika en Canada.
Lees verder...

 


 


Piano en Vleugel transporten

Wij verzorgen met veel zorg ook het transport van uw instrument en hebben hier door de jaren heen heel wat ervaring in opgedaan.
Kijk hier voor meer informatie over het transporteren.Kortom

Klavier heeft alle technische voorzieningen in huis die nodig zijn voor een soepele afwikkeling van al uw piano en vleugel problemen, evenals het transport en onderhoud. Maar het allerbelangrijkste blijft het bewustzijn, dat het nodig is om nét iets meer te doen voor u en uw instrument, om de positie welke Klavier inmiddels heeft verworven te behouden.
Voor vragen of meer informatie neem gerust contact met ons op.

046 4526426

 

KORTINGSACTIE.  De cheque kunt U aan een vriend of bekende aanbieden die nog GEEN klant is van Klavier. De waarde van de korting is
gelijk aan de waarde die op de cheque is vermeld. De korting wordt uitsluitend verrekend op een nieuwe stembeurt bij U,
als de stembeurt bij de nieuwe klant is uitgevoerd en betaald. De waarde van de cheque wordt niet in contanten of op een
andere wijze dan hier eerder aangegeven vergoed.


test test test

test test test

test test test

test test test

test test test

test test test

test test test

test test test

test test test

test test test

test test test